Categorie: Zelf maken

Lemon curd

Lemon curd

Ik ben fan van citroen. Elke ochtend pers ik er een uit met 2 sinaasappels. En als ik geen sinaasappels meer heb dan giet ik er kokend water over. Citroensap ruikt gezond. Limoncello is ook...

Tagliatelle pasta zelf maken

Tagliatelle maken

Zelf pastadeeg maken een leuk werkje. Je moet wel de ruimte hebben en een goede ondergrond om een pastamachine goed vast te kunnen klemmen. Je kunt  natuurlijk net als de Italiaanse mama’s het deeg oprollen...

Rundervink zelf maken

Rundervink

Waarom zou je zelf de typisch Nederlandse rundervink maken als je die zo bij de slager kunt kopen? Nou gewoon omdat ik zin had in een rundervink en toch gehakt en rookvlees in huis had....

Advocaat zelf maken

Advocaat

Als ik denk aan advocaat dan denk ik aan de tantes van vroeger die met een verjaardag een glaasje advocaat nuttigden met rode blosje op de wangen. Uit een borrelglas dat steunden op de boezem...

Hopjesvla

Hopjesvla

Alles waar koffie inzit lust ik, of het nu mokkataart, Tiramisu of hopjesvla is. Lekker! Hopjesvla is een Haagsche specialiteit, gebaseerd op het Haagsche hopje. De vla heeft een karamel- en koffiesmaak.Vroeger at ik graag...

Champignonragout

Champignonragout

Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat voortaan altijd gaat doen als...