Doperwtenpuree met gerookte makreel
Amuse nummer 3 van de serie hapjes die ik  afgelopen weekend maakte. Eenvoudig en snel zoals ook de carpaccio bonbon en het vitello tonnato hapje.
Geserveerd op een mooie lepel. Top! Koop verse erwten en dop ze zelf! Die zijn zoveel lekkerder dan die smakeloze dopjes uit een potje of  blikje, ze smaken niet eens naar erwtjes. Proef het verschil.
Doperwtenpuree met gerookte makreel

Nodig voor 8 amuses

  • 50 gram verse doperwten
  • 5 blaadjes vese munt
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 50 gram gerookte makreel

Zo maak je de amuses

    • Dop de erwtjes en kook ze in een bodempje water met zout tot ze gaar zijn
    • Pureer de doperwten met 1 eetlepel creme fraiche en 3 blaadjes verse munt
    • Leg mooie lepels klaar en leg op elke lepel een schep van de gladde doperwtenpuree

Verdeel hierover de makreel en strooi dunne reepjes munt

Door Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.