Visstoofpotje van kabeljauw

Afgelopen week was het een dag wat frisser en dan heb ik meteen zin in zo’n heerlijk stoofpotje. Het maakt me dan niet uit of het vlees, vis of vegetarisch is. Gewoon lekker een grote pan maken voor 2 dagen. Handig voor een drukke werkweek.

Vooral de laatste tijd behoefte aan omdat ik voor mijn nieuwe baan veel reizende en onderweg ben. Wel ben ik op een fatsoenlijke tijd thuis maar dat komt omdat ik dan ‘s morgens heel erg vroeg de deur uit ga. Dat hakt er soms best in en vooral dan is het fijn als je ‘s avonds thuis komt dat er een maaltijd op tafel komt die je alleen maar op hoeft te warmen. Ik grijp absoluut nooit naar kant en klaar. Altijd vers en geen pakjes of zakjes. Maar als je me al langer volgt dan weet je dat wel.

Dit stoofpotje van kabeljauw kun je makkelijk voor 2 dagen maken. Kook er lekker smaakvolle rijst bij en serveer met een rauwkost.

Visstoofpotje van kabeljauw

Nodig voor visstoofpotje van kabeljauw

4 personen of voor 2 personen 2 dagen

  • 900 gram kabeljauw
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels verse koriander
  • 2 eetlepels olie

Recept visstoofpotje van kabeljauw

  • Snijd de tomaten kruislings in aan de onderkant en dompel een halve minuut in heet water
  • Trek het vel eraf en snij de tomaten in stukjes. Haal de harde kern er wel uit maar bewaar het sap
  • Verhit olie in een pan en bak de paprika en ui 5 minuutjes. Wel regelmatig roeren
  • Doe de geperste knoflook erbij en bak 2 minuutjes mee
  • Voeg de tomatenblokjes met sap, paprikapoeder en kokosmelk toe en breng aan de kook
  • Laat het visstoofpotje 15 minuten zachtjes sudderen
  • Snijd de kabeljauw in stukjes en voeg toe
  • Laat het visstoofpotje nog even op een laag pitje koken tot de vis gaar is en makkelijk uit elkaar valt
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Dien op met gekookte rijst en strooi er wat verse korianderblaadjes over

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.