Categorie: Hoofdgerecht

Goudgele kip

Regelmatig blader ik door mijn vele kookboeken om inspiratie op te doen of om mooie foto’s te kijken. Ooit kreeg ik van iemand het kookboek Jamie in 15 minuten. Eerlijk…

Vistortilla’s

Het was een drukke doordeweekse dag en stressen rond zessen gaat beginnen. Herkenbaar? Eigenlijk wil je  snel een gezonde maaltijd op tafel zetten want je moet zometeen weer de deur…

Tagliatelle met gerookte zalm en garnaaltjes

Eigenlijk heeft het gerecht niet zoveel woorden nodig. Tagliatelle met gerookte zalm, garnaaltjes en wat zeekraal. Een ultieme combinatie! Natuurlijk kun je tagliatelle zo kopen maar zelf maken is een…

Preitaart met blauwe kaas

Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de…

Coquelet uit de oven

Coquelet is jong maishaantje. Bij de Sligro bij de poelier liggen en aangezien ik eigenlijk Coq au vin wilde maken zag ik de mini’s liggen. Keertje proberen dus. Leuk zo’n…

Hongaarse Goulash

Goulash! Of het nu winter of zomer is, het heerlijke stoofpotje smaakt altijd. Zeker nu het hele dagen regent en het gewoon binnenblijfweer is, een stoofpotje ruikt heerlijk in de…

Zalm met noedels en teriyakisaus

Zalm wordt vaak gegeten in huize Angeli Kookt. Ook buiten de deur staat het vaak op het menu. Manlief at nooit vis maar de vissticks uit zijn jeugd hebben plaatsgemaakt…