Categorie: Koek, gebak en zoet

Meringue

Meringues

Ken je ze nog? Die lekkere schuimkoekjes die zo heerlijk kraken en kruimelen? Ze zijn er in allerlei kleurtjes maar dat zijn in de meeste gevallen voedselkleurstoffen uit een flesje. Ik ben daar niet zo...

Mini oranje tompoucen

Mini oranje tompoucen

Een tompouce of tompoes is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit 2 lagen bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom en bovenop een laagje gekleurd glazuur. Eigenlijk is de tompouce de Nederlandse variant van de oorspronkelijk Franse...

Stroopkoekjes

Hollandse stroopkoekjes

Brosse stroopkoeken, daar was ik naar op zoek. Een heerlijke Hollandse traktatie. Geen stroopwafels, die zijn anders en bovendien heb ik geen wafelijzer. Gewoon brosse koekjes bakken en met stroop tegen elkaar plakken? Zo simpel...

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes wilde ik altijd nog eens zelf maken. Tijd om aan de slag te gaan dus. Bokkenpootjes zijn 2 amandel meringues die aan de uiteinden in chocolade zijn gedompeld. De 2 koekhelften worden met botercreme...

Hazelnootschuimgebakjes

Hazelnootschuimgebakjes

Een van mijn favoriete taarten of gebakjes zijn toch wel de hazelnootschuimgebakjes. Die krokante hazelnotenmeringe met een mokkacreme. Zoooo lekker, maar hoe maak je dat? Omdat ik nog steeds 18 kilo aan hazelnoten heb liggen,...

Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

Een Nederlandse klassieker! Lijkt qua smaak op de Italiaanse amaretti, maar dan taaier. De licht bittere smaak komt van bittere amandelen of wat ook vaak gebruikt wordt zijn gemalen abrikozenpitten. Waarschijnlijk zijn die goedkoper dan...