Pizza omelet

Wat als je gek bent op pizza maar je wilt wat minder koolhydraten eten? Een lekker alternatief is de pizza omelet. De bodem is dus van gebakken ei en de rest is zoals je gewend bent. Je bakt de omelet kort in de koekenpan, beleg met tomaten, kaas, basilicum en schuif hem in de oven. Gebruik wel een pan die je ook in de oven kunt zetten. Klaar!

Pizza omelet

Nodig voor pizza omelet

2-4 personen

  • 250 ml passata
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 6 eieren
  • 2 theelepels gedroogde oregana
  • beetje olijfolie
  • 150 gram pepperoni of salami
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 theelepels verse oregano
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zo maak je de pizza omelet

  • Maak eerst de tomatensaus. Verwarm de passata, tomatenpuree en de knoflook in een pannetje. Reduceer tot de saus wat is ingedikt, dat duurt ongeveer 8-10 minuten. Haal van het vuur, voeg peper en zout toe en laat afkoelen
  • Verhit de oven op 200º C. Kluts de eieren in een kom en voeg de gedroogde oregano en zout en peper toe
  • Verhit olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en schenk het eiermengsel erin. bak tot het bijna gaar is, de bovenkant is nog wat vloeibaar.
  • Haal de pan van het vuur en schep de tomatensaus over de omelet. Beleg met de pepperoni os salami en verspreid de plakken mozzarella erover
  • Strooi de verse oregano erover en zet de pan 8-10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de omelet is gestold
  • Haal uit de oven en rasp er de Parmezaanse kaas over. Versier met basilicumblaadjes en serveer direct

 

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.