Salades

Koolsalade – coleslaw

Koolsalade of  Coleslaw is altijd lekker bij een barbecue, op een broodje of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Het is een heerlijk frisse, ietsje zoete rauwkost van verse witte kool, wortel en een romige dressing. Je kunt er lekker fris geraspte appels in doen of rozijntjes. De dressing bevat mayonaise of een mengsel van yoghurt en mayonaise. Sommigen doen er karnemelk doorheen.

recept coleslaw- koolsalade

Dit heb je nodig voor eenvoudige koolsalade

  • 1 winterwortel
  • 1 kleine witte kool
  • 1/2 kopje yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel witte balsamico-azijn
  • 2 eetlepels rozijnen
  • snufje kerriepoeder

Zo maak je de koolsalade

  • Rasp de wortel en witte kool fijn en meng door elkaar in een grote schaal
  • Maak de dressing van de yoghurt, mayonaise, azijn en kerriepoeder
  • Meng de dressing door de salade en roer er wat rozijnen door
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout

Een geraspte appel er doorheen mengen is ook heel lekker

Je kunt ook yogonaise gebruiken in plaats van mayo en yoghurt

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...