Sliptong is een klein soort tong en makkelijk te bereiden. Ben je op zoek naar een visrecept dat snel klaar is? Kies dan sliptong met salsaverde. Ik dacht altijd dat het slibtong is, met een “b” dus. Niets is minder…
Tegenwoordig ben ik de Marokkaanse keuken heel erg gaan waarderen, meer nog dan de Oosterse keuken. Er zijn invloeden uit verschillende keukens zoals Arabisch, Spaans, Corsicaans, Portugees, Afrikaans, Turks en Joods. Kruiden en specerijen worden ruim toegevoegd. Veel kruiden en…
Vroeger thuis at ik bloemkool gekookt met aardappeltje en een stukje vlees. Al dan niet werd er een sausje over de bloemkool gegoten. Ik ben nooit zo’n fan van zo’n sausje over de groente geweest. Gewoon Hollands was lekker en…
Vroeger at ik rode bietjes alleen gekookt met aardappels en een stukje vlees. Gewoon van thuis uit overgenomen. Was lekker hoor, daar gaat het niet om maar de biet is zo veelzijdig. Deze rode bietensalade met appel en feta is…
Met 30 meter rode bessenstruiken en daardoor kilo’s rode bessen moest er toch een keer een taartje gemaakt worden. Eigenlijk maakte ik er altijd jam, sapjes of een lekkers saus bij kip of kalkoen van. Tot ik op een Duits…
Linzen, ik heb ze al een tijdje in mijn voorraadkast. Ze kwamen weer tevoorschijn bij het schoonmaken van het keukenkastje.…
Kebab. Deze hele week ga ik voor simpel, mager en snel klaar. Wel af en toe met vlees alhoewel ik…
Afgelopen week was het een dag wat frisser en dan heb ik meteen zin in zo’n heerlijk stoofpotje. Het maakt…
Ik heb de smaak te pakken van cake bakken. Misschien een beetje eentonig steeds in mijn favoriete bakvorm maar het…
Mijn favoriete kookprogramma’s kijk ik op BBC. Of het Masterchef, Saterday Kitchen Live, Two greedy Italians, The hairy bakers of…