Categorie: Zelf maken

Het is altijd een uitdaging om te maken wat moeilijk lijkt maar helemaal niet zo blijkt te zijn. Maak bijvoorbeeld eens een hazelnotenpasta, mayonaise, knoflooksaus of zoetzure chilisaus. Mijn favoriete categorie !

Ricotta zelf maken

Wie kent hem niet die verse kaas met de naam ricotta. Letterlijk ‘opnieuw gekookt’. Officieel wordt ie gemaakt van het restproduct van de kaasmakerij, de wei. Na toevoeging van zuur…

Peren inmaken

Zitten voor het haardvuur nu in februari denk ik terug aan de zomer van vorig jaar. Was het maar weer zover. Kilo’s peren hebben we geplukt die zomer. Zeker 10…

Vijgenjam

Het is augustus en dat betekent dat er weer volop vijgen zij. Ik heb ze zelf niet in de tuin maar een goede vriendin heeft ze volop. Vandaag 2 kilo…

IJscappuccino

Gek op koffie en dol op ijs. In de zomer rijden we vaste prik naar de ijssalon in het dorp 7 kilometer verderop. Steevast nemen we altijd een ijscappuccino, de…

Aardbeien rabarberjam

Nee ik ben niet zo’n jam maker maar toch wilde ik het een keer proberen. Geen standaard  jammetje maar een van rabarber uit eigen tuin. Restje van de aardbeien die…

Snickers

Snickers oftewel chocolade-nougat-karamel-pinda reep. Naast bounty’s maken stond deze chocoladereep boven aan mijn lijstje voor de categorie zelf-maken. Een ding is zeker; het is niet gezond maar wel lekker. Wat…