Sliptong is een klein soort tong en makkelijk te bereiden. Ben je op zoek naar een visrecept dat snel klaar is? Kies dan sliptong met salsaverde. Ik dacht altijd dat het slibtong is, met een “b” dus. Niets is minder…
Tegenwoordig ben ik de Marokkaanse keuken heel erg gaan waarderen, meer nog dan de Oosterse keuken. Er zijn invloeden uit verschillende keukens zoals Arabisch, Spaans, Corsicaans, Portugees, Afrikaans, Turks en Joods. Kruiden en specerijen worden ruim toegevoegd. Veel kruiden en…
Vroeger thuis at ik bloemkool gekookt met aardappeltje en een stukje vlees. Al dan niet werd er een sausje over de bloemkool gegoten. Ik ben nooit zo’n fan van zo’n sausje over de groente geweest. Gewoon Hollands was lekker en…
Vroeger at ik rode bietjes alleen gekookt met aardappels en een stukje vlees. Gewoon van thuis uit overgenomen. Was lekker hoor, daar gaat het niet om maar de biet is zo veelzijdig. Deze rode bietensalade met appel en feta is…
Met 30 meter rode bessenstruiken en daardoor kilo’s rode bessen moest er toch een keer een taartje gemaakt worden. Eigenlijk maakte ik er altijd jam, sapjes of een lekkers saus bij kip of kalkoen van. Tot ik op een Duits…
Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar…
Kabeljauw is een vis met een zeer losse structuur en één van de meest gegeten vissoorten ter wereld. Het is…
Bij fleurig weer hoort kleurig eten. Je wordt er vrolijk van! Zalmcarpaccio met rucola en een tomatendressing, rood, groen en…
Op zoek naar een dessert kwam ik vanillemousse met sinaasappelsaus tegen in een oud tijdschrift met feestelijke gerechten. De meest…